Translate

luni, 24 septembrie 2012

Daca ai timp trebuie neaparat sa vezi Muzeul Civilizatiilor Populare Traditionale " Astra" - Sibiu

            Si cum vara asta am avut furnici pe talpa  , ne-am suit in caruta TDI si am pornit la drum inainte Sfanta Marie Mare si am ajuns la  Babele , castelul Peles, la Sambata de Sus unde am facut un popas la Manastirea Sambata .De Sfanta Maria am stat la Slujba dupa care ne-am oprit tocmai la Sibiu , am vizitat repede centrul vechi  muzeul Brukental era inchis desi era in timpul saptamanii si ce ne-am zis sa vizitam muzeul Astra si chiar ca nu ne-a parut rau.
            Un muzeu in aer liber care se intinde pe aproape 90 de hectare unde gasesti case din diferite zone ale Romaniei conservate si pastrate unde se imbina autenticul cu traditia populara .
           Stiam de vreo 20 de ani ca in zona Dumbravei Sibiului era un muzeu dar chiar nu stiam ca este atat de mare.
           Toate lucrurile  frumoase care ti se intampla in viata  se intampla la ora exacta iar vizitarea acestui loc plin de lumina si traditie populara autentic romaneasca   a fost sa  ne lumineze acea zi .Si cum putem sa fiu mai bucuroasa ca asta s-a intamplat tocmai de ziua mea  si ca m-am putut bucura ca un copil de tot ceea ce am vazut.
           Uite asa am gasit si din zona noastra a Bacaului o barca de lemn monoxila .
           Gospodaria agricultorului Mierta Salaj  , casa olarului Obarsa Hunedoara , casa minerului marmurar  Alun Hunedoara , casa minerului aurar Corna -Alba , mori de vant caciulate de la Tulcea,Carciuma taraneasca din Prahova si multe multe altele .






     Daca prin drumurile voastre ajungeti la Sibiu va recomand din suflet sa vizitati muzeul Astra unde in incinta  va puteti trage sufletul la o varza cu ciolan asa cum numai in Sibiu puteti degusta si la un pahar de vorba , un vin bun sau de ce nu o cafea si o limonada rece.


Niciun comentariu: