Translate

vineri, 3 mai 2013

Un drob, o pasca un cozonac de PASTE

       Chiar zilele astea stateam si cautam prin carti mai vechi de cand se manaca neaparat miel de paste si chiar nu am gasit.
       Stiu ca sunt importante ouale rosii  si pasca . Inainte bunicii nostri de Paste puneau ce-aveau pe masa , gaina , rata , gasca din batatura , iepurele prins de prin padure fiecare ce putea si ce avea. Se faceau schimburi de alimente daca unul avea mai multe oua si n-avea faina  dadea la schimb.
       Anul asta mi-am propus sa nu cumpar miel , sa gatesc in cantitate cat mai mica cat pentru 3-4 persoane nu din saracie ca nu se pune problema ci din cumpatare  .
       Sarbatorile Pascale dupa o perioada de post nu inseamna ca trebuie sa te imbuibi cu miel, oua , pasca si vin din belsug sa-ti cante muzica in difuzoare  ci mai degraba ar trebui sa fie reintregirea familiei fiecare sa aduca ce poate , daca nu poate nu-i nimic , sa ne punem la masa sa ciocnim un ou, sa mancam o felie de pasca, o felie de drob ,o sarma ,o friptura , un cozonac sa ne amintim de cei plecati si de cei ramasi iar la sfarsitul zilei cand te retragi acasa sa fii multumit sufleteste de aceasta zi de Paste .
      Pastele ar trebui sa fie o sarbatoare a invierii , a iertarii  , a pacii sufletesti si a iubirii aproapelui .
      Se pare ca uitam adevaratele valori romanesti , simtamintele  ni se atrofiaza,  suntem ca niste papusi legate cu sfoara pe care un papusar le manuieste .
      Sa aveti un Paste Fericit , Dumnezeu sa va aprinda  lumina sfanta la candela , sa ne impacam unii cu ceilalti , sa fim iertati si sa iertam  , sa mergem la biserica si sa aducem lumina sfanta in casele noastre , sa cantam " Hristos a Inviat ......" , sa ne bucuram cu totii de invierea Domnului Iisus .